Етнолошка збирка

Етнолошка збирка

Етнолошку збирку чине предмети од текстила, дрвета и керамике, који илуструју живот на селу, али и у граду с почетка 20. века. С обзиром на то да трстенички крај има дугу традицију ткања, у Музеју се чува велики број ћилима, појасева (тканица), тканих сукњи, блуза и хаљина, кошуља, столњака, шустикли, пешкира али и јелека и либада. Међу предметима од дрвета, ту су: пољопривредне и занатске алатке, делови покућства, посуђе, преслице и вретена (посебно издвајамо збирку дрвених сандука – војничких, за девојачку спрему и слично). Збирка чува и велики број предмета народне керамике - ћуповe, вазе, ибрике, тестије, котлајке, пљоске, грна...

Пратите нас

Репертоар

Позоришне представе

Центар за културу сарађује са професионалним и аматерским позориштима, позоришним трупама, уметничким организацијама из земље и иностранства...

Изложбе

Програм изложби, затим презентације и уметничке перформансе осмишљавају уредници програма и сарадници наше установе.

Промоције књига

Књижевни програм се одвија у блиској сарадњи са стручним уредницима и са највећим издавачима којима нудимо место за промоцију њихових издања.

Филмови

У биоскопу Трстеник можете погледати најновије пројекције свих жанрова у 3Д технологији као и на класичном 35 мм филмском пројектору.

Концерти

Музички програм је веома разноврстан – од концерата класичне музике, етно музике, наступа КУД-ова, до рок-блуз и џез свирки, уз наступе најпознатијих музичара.

Гостовања наших програма

Наши програми (изложбе и позоришне представе) гостују широм Србије и региона...

Остало

Едукативни програм, радионице, предавања...

© Народни универзитет Трстеник. Сва права задржана. • Web by Agencija Kraguljac