Теренска истраживања

Теренска истраживања

Трстенички крај бележи трагове насељавања још од неолита па се дужна пажња посвећује сваком археолошком налазишту. Запослени у трстеничком Музеју, уз сарадњу надлежних институција (Народни музеј Крушевац, Републички завод за заштиту споменика културе, Српска академија наука и уметности, Министарство културе), током целе године врше рекогносцирање и проспекцију терена, геофизичка снимања и археолошка истраживања и ископавања, као и прикупљања предмета са терена. Најзначајнија неолитска налазишта су Благотин у Пољни и Шљивик у Страгарима, античка – локалитет Грабак у Почековини, средњовековна – Јеринин град у Грабовцу, Градац у Ришевштици као и манастири Велуће и Љубостиња.

Пратите нас

Репертоар

Позоришне представе

Центар за културу сарађује са професионалним и аматерским позориштима, позоришним трупама, уметничким организацијама из земље и иностранства...

Изложбе

Програм изложби, затим презентације и уметничке перформансе осмишљавају уредници програма и сарадници наше установе.

Промоције књига

Књижевни програм се одвија у блиској сарадњи са стручним уредницима и са највећим издавачима којима нудимо место за промоцију њихових издања.

Филмови

У биоскопу Трстеник можете погледати најновије пројекције свих жанрова у 3Д технологији као и на класичном 35 мм филмском пројектору.

Концерти

Музички програм је веома разноврстан – од концерата класичне музике, етно музике, наступа КУД-ова, до рок-блуз и џез свирки, уз наступе најпознатијих музичара.

Гостовања наших програма

Наши програми (изложбе и позоришне представе) гостују широм Србије и региона...

Остало

Едукативни програм, радионице, предавања...

© Народни универзитет Трстеник. Сва права задржана. • Web by Agencija Kraguljac