Аматерско стваралаштво

Аматерско стваралаштво

Аматерско стваралаштвоАматерско ствараластво у општини Трстеник има за циљ да утице на рад и неговање културне, материјалне и нематеријалне баштине којом наш крај обилује.Такође има за циљ образовно васпитни рад са младима и развој културног понашања, њихово окупљање и дружење, оживљавање  сеоских домова културе и очување традиције нашег народа.

На територији општине Трстеник ради и ствара десет културно – уметничких друштава, како градских тако и сеоских. Окупљају око хиљаду активних чланова , играча, певача, инструменталиста и глумаца.

Поред културно – уметничких друштава, Народни универзитет сарађује и са великим бројем удружења и органицација које се у оквиру аматеризма баве културом. Међу њима су удружења певача, сликара, песника, писаца, глумаца...

Пратите нас

Репертоар

Позоришне представе

Центар за културу сарађује са професионалним и аматерским позориштима, позоришним трупама, уметничким организацијама из земље и иностранства...

Изложбе

Програм изложби, затим презентације и уметничке перформансе осмишљавају уредници програма и сарадници наше установе.

Промоције књига

Књижевни програм се одвија у блиској сарадњи са стручним уредницима и са највећим издавачима којима нудимо место за промоцију њихових издања.

Филмови

У биоскопу Трстеник можете погледати најновије пројекције свих жанрова у 3Д технологији као и на класичном 35 мм филмском пројектору.

Концерти

Музички програм је веома разноврстан – од концерата класичне музике, етно музике, наступа КУД-ова, до рок-блуз и џез свирки, уз наступе најпознатијих музичара.

Гостовања наших програма

Наши програми (изложбе и позоришне представе) гостују широм Србије и региона...

Остало

Едукативни програм, радионице, предавања...

© Народни универзитет Трстеник. Сва права задржана. • Web by Agencija Kraguljac