Простор

Простор

Дом културе у Трстенику је жариште културног живота општине Трстеник.

Дом културе у Трстенику

У његовом саставу се налази Велика сцена односно позоришно-биоскопска сала, са 638 седишта. Позорница је широка 14,60 а дубока 17,30 метара од врха просценијума, са ротацијом пречника 11 метара. Сам просценијум је димензија 4,65x11,00 метара. Отвор портала је 9,70x5,50 метара. Позорница има 34 цуга висине 12,50 метара. Музичка рупа је димензија 3,10x9,30 метара. Позорница је опремљена модерним светлосним и тонским парком.

Велика сцена
Велика сцена
Велика сцена

Ликовни салон

Савремено опремљен галеријски простор.

Ликовни салон
Ликовни салон

На малој сцени Дома културе, на малом платну емитују се европски филмови, додељују награде, организују промоције...

Мала сцена

На Сцени Калдрма се одржавају мањи одабрани програми у дивном простору који оживљава дух старе чаршије панорамском фотографијом старог Трстеника и аутентичном калдрмом која је инсталирана у виду некадашње трстеничке улице;

Сцена Калдрма

У саставу Дома културе налази се и бифе, глумачки фоаје са две гардеробе, фундус костима и декора.

У Већници Народног универзитета реализују се књижевне вечери, трибине, промоције, предавања, презентације, семинари као и седнице скупштине општине Трстеник.

Већница Народног универзитета

Омладински трг је простор испред зграде Народног универзитета и Дома културе, погодан за извођење културно уметничких програма у летњим месецима (концерти поп и рок музике, концерти фолклора, радионице, изложбе, биоскоп на отвореном, дечије позоришне представе...).

Пратите нас

Репертоар

Позоришне представе

Центар за културу сарађује са професионалним и аматерским позориштима, позоришним трупама, уметничким организацијама из земље и иностранства...

Изложбе

Програм изложби, затим презентације и уметничке перформансе осмишљавају уредници програма и сарадници наше установе.

Промоције књига

Књижевни програм се одвија у блиској сарадњи са стручним уредницима и са највећим издавачима којима нудимо место за промоцију њихових издања.

Филмови

У биоскопу Трстеник можете погледати најновије пројекције свих жанрова у 3Д технологији као и на класичном 35 мм филмском пројектору.

Концерти

Музички програм је веома разноврстан – од концерата класичне музике, етно музике, наступа КУД-ова, до рок-блуз и џез свирки, уз наступе најпознатијих музичара.

Гостовања наших програма

Наши програми (изложбе и позоришне представе) гостују широм Србије и региона...

Остало

Едукативни програм, радионице, предавања...

© Народни универзитет Трстеник. Сва права задржана. • Web by Agencija Kraguljac