Репертоар - Позоришне представе

Позоришна представа "Ноћ богова"

Позоришна представа "Ноћ богова"
23.02.2024.
20:00
сала Дома културе
900 динара

Играју: Дејан Луткић, Војин Ћетковић и Небојша Илић
Писац: Миро Гавран
Редитељ: Марко Манојловић
Динамичан комад о љубави, пријатељству и владању, пун неочекиваних обрта који позоришној публици задржавају дах, у протеклих четврт века имао је чак 19 позоришних премијера широм света...
Једне вечери на десетогодишњицу пријатељства краљ Луј XIV (Ћетковић), дворска луда (Луткић) и писац Молијер (Илић) се заједно опијају евоцирајући успомене на прохујала времена. Усред весеља, краљ открива да је сазнао да њих двојица играју фарсу о њему у којој га исмејавају, па присиљава своје пријатеље да ту фарсу одиграју само за њега...

Позоришна представа "Црвенкапа"

Позоришна представа "Црвенкапа"
21.12.2023.
17:00
сала Дома културе
Улаз је слободан

Полазници школе глуме Театар Вас позивају на позоришну представу "Црвенкапа" којом ће обележити завршетак првог семестра.
Представа ће бити одиграна у четвртак 21.12.2023. године са почетком у 19 часова у сали Дома културе у Трстенику.

Позоришна представа "Пастирица принцеза"

Позоришна представа "Пастирица принцеза"
14.12.2023.
17:00
сала Дома културе
Улаз је слободан

У четвртак 14.12.2023. године са почетком у 17 часова у сали Дома културе у Трстенику премијерно ће бити одиграна позоришна представа "Пастирица принцеза".
Представа је рађена у продукцији Удружења градјана "Трстеницко позориште" и Драмског атељеа КУД "Вук Караџић" Грабовац.
Представа је реализована под покровитељством општине Трстеник и уз подршку Народног универзитета.

Позоришна представа "Боинг Боинг"

Позоришна представа "Боинг Боинг"
01.12.2023.
20:00
сала Дома културе
800 динара

Текст: Марк Камолети
Режија: Предраг Стојменовић

Играју: Бернард - Радован Вујовић, Берта, Бернардова кућна помоћница - Марина Воденичар, Роберт, Бернардов пријатељ - Виктор Савић, Жанета – стјуардеса Америчке компаније Вал - Андријана Оливерић, Жаклин – стјуардеса француске компаније Ер Франс - Нада Мацанковић, Жудита – стјуардеса немачке компаније Луфтханза - Борка Томић

Да ли сте већ гледали једну од најпознатијих позоришних комедија?

Постоје представе које су превасходно етикетиране као комедије, али иако вам изазову неочекиван смех, истовремено вас натерају на размишљање. Једна од таквих је представа Боинг Боинг, класик који се већ дужи период изводи на сцени Театра на Брду.
Боинг Боинг је планетарно препознатљива комедија из шездесетих година која је изашла из пера Марка Камолетија. Оно што је фасцинантно јесте да се пуних двадесет година играла у театрима у Паризу и Лондону, без прекида и са огромном посећеношћу. Има више од 200 адаптација изведених на позоришним даскама, а снимљена су чак 4 играна филма.
У центру збивања је младић који случајно или намерно има три веренице, стјуардесе са различитим пореклима. Ниједна не зна за ову другу, све док се њихов ред летења поремети, а тад наступају комичне ситуације на које је немогуће остати равнодушан.

Позоришна представа "Ја(о) мени"

Позоришна представа "Ја(о) мени"
17.11.2023.
20:00
сала Дома културе
500 динара

Ја(о) мени, је уобичајени вапај сваког појединца када се сретне са администрацијом на овим просторима, па тако и извесног Благоја Панајотовића (Срђан Ивановић), кога позивају у регрутни центар где га дочекује лекар-психијатар по чину капетан Људмила Крга (Мина Лазаревић) и ту креће низ перипетија и урнебесних ситуација да се докаже да ли је гдин. Панајотовић способан или доживотно неспособан... Њима је за ово требало око 75 мин., а колико ћа дуго вас држати овај утисак видећемо...

Позоришна представа "Елинг"

Позоришна представа "Елинг"
25.10.2023.
20:00
сала Дома културе
800 динара

Постоји неколико култних филмова који истражују чудне парове. Међу њима је ЕЛИНГ, норвешки филм који је 2002. кандидован за награду Оскар.
Драма са елементима хумора, обична колико и необична, прати два одрасла мушкарца који су се спријатељили у психијатријској установи у Ослу, од државе добијају могућност за ресоцијализацију и заједно крећу у самосталан живот, суочавајући се са свим страшним и лепим моментима које он са собом носи.

Поклон представа "Црвено и златно"

Поклон представа "Црвено и златно"
16.10.2023.
20:00
сала Дома културе
Гратис улазнице можете преузети на билетарници Дома културе од 11.10.2023.

Поводом октобарских свечаности Трстеника
Добродошли!
Дуо драма “Црвено и златно”, Божидара Кнежевића, у режији Ивице Видановића, у којој Јефимију игра Јелица Ковачевић, а Царицу Милицу Драгана Вујић.
Велика, значајна тема која обрађује време у Србији након Косовског боја, две жене које су саме понеле бол и мрак целе нације и идентитета на својим плећима, сачувале српски идентитет који извире са Косова и Метохије као "вечна зубља вечне помрачине" наше суштине постојања. Суштина комада пробада срца јер мотив ставља камење а тасови и бреме отежавају питање, да ли је веће бити мајка или мајка Србији? Комад се бави одговорностима и одлукама једног народа.
- Кад дође тешко време, онда и реч отежа – чак и она која је некад била лака и свакодневна или она обична и неважна, која се говори у ветар и која сутра неће значити ништа, одједном више није реч, већ млински камен. А кад су и обичне речи тешке као камење, онај ко изусти неки велику одлуку изустио је планину. А планине трају вековима. Женске планине су теже од мушких. И црвеније и златниjе - поручује Кнежевић.

Ноћна стража

Ноћна стража
27.04.2023.
20:00
сала Дома културе
800 динара

Текст: Федор Шили
Редитељ: Борис Лијешевић

Играју:
Милош Владисавлјевић, патер фамилиас – Ненад Ћирић
Марија Владисавлјевић, његова ћерка – Јелена Ступљанин
Нина Владисављевић, његова ћерка – Јелена Петровић
Петар Владисављевић, његов син – Урош Јаковљевић
Гроф Андрењи Иштван, мађарски племић – Гордан Кичић / Небојша Илић
Андрењи Магда, његова тетка – Горица Поповић
Маркиза Јелица Стратимировић– Д’Агостино – Јелена Ђокић
Миленко Вићентијевић – Бојан Жировић
Софија Петровић – Тамара Драгичевић/Милица Трифуновић
Торвалд Хјорвалдсон – Стефан Бундало

Реч редитеља Бориса Лијешевића
Ноћна стража је комедија која се дешава у Београду ’30-тих година прошлог века. Радња прати породицу пропалих богаташа, која покушава да поврати богатство разним сплеткама које укључују лоше песнике, лажне аристократе и осиромашено племство.
Ликови су углавном на овај или онај начин декадентни припадници богатијег слоја друштва, а кроз преплитање њихових карактера и животних прича, између осталог, одсликава се својеврсна закономерност како се управо кад се човек узнесе у процвату и успеху (или у оном што он таквим види) ствара клица пропасти. Ликови су припадници генерације чија је религија комфор и удобност“. У „Ноћној стражи“ наилазимо на људе код којих рад није оно што омогућава живот. Сплеткарење, манипулације, варање, прећуткивање истине квалитети су који обезбеђују егзистенцију. Ко не влада овим вештинама, бива прогнан на маргине овог чудног света, у којем царују сумњиве маркизе, пропали и посрнули племићи, колекционари лажних слика… Свет који је постао фалсификат. Налазимо генерацију чија је религија комфор и удобност, навикнуту да живи од туђих пара добијених браковима, наследством, обманом и никада не помисливши да то неће вечно трајати. Комад почиње од питања: шта се дешава када пара нестане?
„Ноћна стража“ је водвиљ, комедија, „комедија није тек било која представа која изазива смех, већ комад који почива на прецизном механизму“.
Овом представом се смејемо „осујећеном лукавству, оном истом са којим се ми сусрећемо, сплеткама које трпимо или пак спроводимо… Смехом ћемо казнити лукавство овога света“.

Капетан Џон Пиплфокс

Капетан Џон Пиплфокс
16.03.2023.
13:00
сала Дома културе

Позивамо Вас на инкузивну позоришну представу "Капетан Џон Пиплфокс" у организацији Удружења МНРО, Техничке школе Трстеник и Народног универзитета. Представа ће се играти у оквиру обележавања великог јубилеја, 20 година од успостављања услуге Дневног боравка за децу, младе и одрасле са тешкоћама у развоју. Добродошли.

Stand up комедија Крушевац гето "Краљица Снежана Прва"

Stand up комедија Крушевац гето "Краљица Снежана Прва"
24.03.2023.
20:00
сала Дома културе
500 динара

Представа “Краљица Снежана Прва” у извођењу “Крушевац гета” – Комеди Реп групе која има за циљ да насмеје публику. У саставу Никола Тришић Триша и Никола Миленковић Чами. Живот у браку Слободана и Снежане и њихова дневна рутина тема су ове представе. Сазнаћете како су се упознали, заволили, како је њиховој деци на фактултету, први одлазак на летовање итд... Сат и по суживота са Слободаном и Снежаном биће довољно да данима носите осмех на лицу...

Вече са Мирјаном Бобић Мојсиловић - "Обећао си ми ти"

Вече са Мирјаном Бобић Мојсиловић - "Обећао си ми ти"
10.03.2023.
20:00
сала Дома културе


Поклон представа поводом 8. марта (гратис улазнице на благајни Дома кутуре)

МИРЈАНА БОБИЋ МОЈСИЛОВИЋ
и гости
DUO DI MAGIORE (Милан Јовановић - клавир, Марко Милисављевић - бас баритон)

Књига о Милутину - Звездара театар :: драмаКњига о Милутину - Звездара театар :: драма
21.02.2023.
20:00
сала Дома културе
700 динара

Писац: Данко Поповић
Режија: Егон Савин
Игра : Ненад Јездић
Представа Звездара Театра која привлачи рекордан број гледалаца.
Овај главни јунак је обичан сељак из Шумадије, који не може да не зажмури на страдање свог народа. Његов морал и јунаштво му омогућавају да сам себи постави питања којих се раније бојао да постави. Сада, у овој монодрами постепено наводи и гледаоце да размисле о разлозима због којих се вреди борити за своју земљу и све што јој је од Бога дато.
Како и сам редитељ Егон Савин истиче, дужност позоришта јесте да се одужи великим делима српске књижевности, а адаптација приче ‘Књига о Милутину’ је пун погодак у нестабилним временима. Рат никоме ништа није добро донео, а Милутин Остојић свој антиратни став јасно изражава кроз осећања, искуства и дела којим се његови потомци могу поносити. Истоимена књига је објављена 1985. године и убрзо је постала најчитанија књига у Србији.

Бајка о позоришту - Звездара театар

Бајка о позоришту - Звездара театар
13.12.2022.
20:00
сала Дома културе
700 динара

Бајка о позоришту је комедија. Иако насловљен као бајка, овај комад, на жалост, много више кореспондира са стварношћу од бајки које знамо. Положај културе, а пре свега позоришта, и како културу и уметност доживљава наша политичка елита су главне теме којима се ова представа бави.
Политичка сцена у Србији је травестију и пресвлачење узела као основни модел и начело опстанка на власти до те мере да људи из позоришта и културе у својој немоћи могу само да уочавају тај феномен, ругају му се, подсмехују са кнедлом у грлу.
Владимир Ђурђевић, реч писца
Играју:
Даниел Гули, драматург, директор позоришта - Тихомир Станић
Јован Дебељачки, његов партнер, глумац - Милош Самолов
Денис Гули, Даниелов син - Стефан Радоњић
Даниелова бивша девојка, Денисова мајка - Снежана Савић
Анђела Протић, Денисова вереница - Искра Брајовић
Хаџи Петар Протић, Анђелин отац, министар - Миодраг Крстовић
Стана Протић, Анђелина мајка - Весна Станковић

За сада је све ОК

За сада је све ОК
15.11.2022.
20:00
сала Дома културе
400 динара

Крушевачко позориште
Овде се лична и друштвена драма догађа док се спремамо да кренемо од куће на посао. А ако је тај посао у болници, отварају се бројна етичка питања али и веома сложен однос према болести, међуљудским професионалним и интимним односима. Бавили смо се односима који су оболели и на неки начин су се заглавили, испразнили, уморили. Као и односима који су утемељени на неправди. Болест је често последица неразрешених траума и проблема, некоме излаз, а неком оружје и средство манипулације. У средисту прице је Милена, главна медицинска сестра са одељења за ортопдеију и њен муж, затим шеф на послу и пацијент кога упознаје у болници. Е сад да ли су то баш ти ликови или смо то ми или су то глумци на сцени? Чије снове они сањају и да ли су ти снови њихова прибежишта или наши тајни светови? Тешко би било разјаснити и поставити тачне границе и дијагнозе јер када се ради о љубави, ту нема праве дијагнозе, вакцине или лека.

Женско срце у шињелуЖенско срце у шињелу
09.06.2022.
20:00
сала Дома културе
Улаз бесплатан

„Три жене. Саме. Нико их није терао. Отишле у рат. Да се боре за српски народ.“
Три приче из прошлости. О Флори Сендс, Милунки Савић и Надежди Петровић. И три глумице које желе да оживе те приче и оставе траг у садашњости.
Играју: Нина Граховац, Јована Петронијевић и Весна Паштровић.

Бесплатна позоришна представа у оквиру промоције 35. ЈЕФИМИЈИНИХ ДАНА, карте се могу преузети на билетарници Дома културе од 14-21h

Позоришна представа за децу - Ускршња бајка

Позоришна представа за децу - Ускршња бајка
20.04.2022.
12:00
сала Дома културе
100 динара

Дан уочи Ускрса бака-Љубица је одлучила да деци исприча Ускршњу бајку. Некада давно, у једном далеком краљевсту, живео је један добри Зека, којик је чувао Златно јаје. То је било чаробно јаје због кога је Зека, само једног дана у години, на Ускрс, могао да створи хиљаде и хиљаде шарених јаја и да их подели доброј деци. Зато је добио име Ускршњи Зека. Од тада он на дан Ускрса доноси шарена јаја и поклоне деци. На скривеном месту у врту, дворишту или у кући деца праве гнезда од траве како би им зека могао оставити јаја и поклоне. Док Зека дели јаја Вила Маја и Вилењак Мића чувају Златно јаје и брину се да га неко не украде. Проблем настаје када себични гусар и нњегов слуга украду Златно јаје само за себе.
Почиње велика потрага за Златним јајетом, а после много препрека, и комичних ситуација, Маја и Мића, уз помоћ деце, успевају да врате Златно јаје Ускршњем Зеки, који ће стићи на време да подели јаја и поклоне деци, на опште задовољство и радост целог краљевства.

КеровиКерови
27.04.2022.
20:00
сала Дома културе
500 динара

Текст: Кристофер Џ. Џонсон
Режија: Ерол Кадић
Играју: Александар Срећковић Кубура, Срђан Тимаров
Представа је настала по тексту Кристофера Џ. Џонсона The Dog Logs, аустралијског глумца, редитеља и писца, а на српски га је превела Милица Михаиловић. Глумци у представи играју 14 раса паса, на готово празној сцени, користећи се само текстом и својим глумачким умећем. Кроз много смеха али и неколико тужних, готово трагичних прича, представа показује и преиспитује људски однос према псима, који нам пружају неограничену и безусловну љубав.

Повратак откачених :: комедијаПовратак откачених :: комедија
30.03.2022.
20:00
сала Дома културе
500 динара

Играју: Моника Ромић, Борис Миливојевић, Јована Младеновић, Славица Љуљић, Даница Радуловић, Александар Којић
Ова урнебесна комедија / водвиљ /мјузикл је одвојени наставак представе Откачене, која је већ освојила публику актуелним темама, шареноликим ликовима, препознатљивим из свачије свакодневице а све кроз узбудљив заплет.
“Повратак откачених” са собом доноси нове згоде и незгоде, породице Јовановић.
Наши јунаци су заиграни, весели, често наивни и лакомислени, али са друге стране озбиљни и посвећени.
Сестре Беба и Зага (Моника Ромић и Славица Љуљић) су јако блиске, али и потпуно различите. Беба је строга банкарка, а Зага вечита удавача која након што се трећи пут развела, не часећи часа, већ тражи следећег кандидата. Након званичног развода на суду, испред истог упознаје потенцијалног кандидата за новог мужа. Беба је приморана да упозна Воју (Борис Миливојевић) са својом породицом, на чему он упорно инсистира из једног посебног разлога који ће Бебу тотално избацити из колосека. Нека нова сазнања ће испливати на површину њеног и Војиног односа, што че довести до неочекиваних ситуација.
Загина комшиница, Ана (Даница Радуловић), трага за човеком свог живота, али је убеђена да га је нашла и коначно ће изаћи на први састанак са својом симпатијом, да ли ће се састанак завршити браком или мраком, видећемо...
Загина ћерка, тинејџерка Лола (Јована Младеновић), постаје девојка, без обзира што Зага и Беба желе да она што дуже буде њихова девојчица.
Да ли ће девојчице / девојке / жене променити своје животе, да ли ће наћи праве партнере, да ли ће прећи преко свих препрека како би стигле до свог циља - сазнаћете у овој урнебесној комедији!

Поклон представа: Моја жена се зове Златко

Поклон представа: Моја жена се зове Златко
05.03.2022.
20:00
сала Дома културе
Улаз бесплатан

Феноменална комедија о два брачна пара!
Шта ће бити последица тога што Станислав Хаџи Булић вара своју сталожену и мало хладнокрвно жену Марију са младом и страственом Ђурђином. Па онда Ђурђина одлучи да јој је доста свега и да ће све рећи Станиславовој жени Марији, али не успева јер Станислав успе да наговори Златка Зечевића, волонтера из Помози пријатељу, да му глуми жену. Али Ђурђина позива свога мужа Недељка, који прети да ће да убије Станислава, али Станислав није више Станислав, већ Сташа, сестра своје жене Златка који му у ствари уопште није жена јер му је жена Марија, а Златко је волонтер у Помози пријатељу који обожава Радоша Бајића, и који је одувек желео бити глумац.
Режија: Саша Пантић / Музика: Нинослав Адемовић / Кореографија: Небојша Станковић / Костимограф: Маја Станковић
У представи играју: Саша Пантић, Ђорђе Јовичић, Јелена Кркић, Андрија Ковач, Никола Петровић, Ђурђе Павловић

Поклон представа за децу: Сантиаго од мора - потрага за гусарским благом

Поклон представа за децу: Сантиаго од мора - потрага за гусарским благом
05.03.2022.
14:00
сала Дома културе
Улаз бесплатан

Представа је креирана по мотивима из истоименог анимираог филма, а прати Сантиага „Сантија“ Монтеса, храброг и оптимистичног гусара од осам година, које креће у одважна спашавања, потрагу за благом и чува океане. Санти и његови најбољи другови плове морем на величанственом броду Ел Браво, користећи своју интелигенцију, гусарске вештине и морални компас како би заштитили свој дом.
Играју: Маша Пантић, Драгана Суџук, Мила Станишић/Марко Николић

Пратите нас

Репертоар

Позоришне представе

Центар за културу сарађује са професионалним и аматерским позориштима, позоришним трупама, уметничким организацијама из земље и иностранства...

Изложбе

Програм изложби, затим презентације и уметничке перформансе осмишљавају уредници програма и сарадници наше установе.

Промоције књига

Књижевни програм се одвија у блиској сарадњи са стручним уредницима и са највећим издавачима којима нудимо место за промоцију њихових издања.

Филмови

У биоскопу Трстеник можете погледати најновије пројекције свих жанрова у 3Д технологији као и на класичном 35 мм филмском пројектору.

Концерти

Музички програм је веома разноврстан – од концерата класичне музике, етно музике, наступа КУД-ова, до рок-блуз и џез свирки, уз наступе најпознатијих музичара.

Гостовања наших програма

Наши програми (изложбе и позоришне представе) гостују широм Србије и региона...

Остало

Едукативни програм, радионице, предавања...

© Народни универзитет Трстеник. Сва права задржана. • Web by Agencija Kraguljac