Репертоар - Филмови

Велики повратак (The way back) :: драмаВелики повратак (The way back) :: драма
31.03.2020.
20:00
сала Дома културе

Славни оскаровац Бен Афлек у овом је филму у улози бивше кошаркашке звезде која се бори с алкохолизмом. Џек Кунигем (Афлек) био је перспективна спортска нада свог кошаркашког клуба, ипак након што га је живот одвео у другом смеру, његове снове заменио је алкохол. Разведен , без сталног посла и с траумом губитка детета, Џек се враћа у свој родни град где добија понуду да буде кошаркашки тренер у свом бившем клубу. Џек прихваћа посао и преузима тим који се налази на дну лествице. Док његове тренерске вештине од клуба направе праву спортску сензацију, Џек све више тоне у властите пороке.

Брамс: Дечак II (Brahms: The boy II) :: хорор, трилерБрамс: Дечак II (Brahms: The boy II) :: хорор, трилер
30.03.2020.
20:00
сала Дома културе

Наставак филма "Дечак" са Кејти Холмс у главној улози. Ради се о невероватној причи о дечаку-лутки која је шокирала публику широм света. Одлично стилизован, сабластан, неизвестан и прилично узнемирујући хорор филм, какав дуго нисмо гледали на филмским платнима. Након што се млада породица, несвесна њене прошлости, усели у вилу Хелшир на забаченом имању, њихов син проналази новог пријатеља, језивог лутка ког назива Брамс. Брамс је прилично сабластан лутак, кога морате да се бојите. У њему станује зло, а у његовом дому мора да се игра по његовим правилима.

Заборављени принц :: авантура, комедија, породичниЗаборављени принц :: авантура, комедија, породични
30. и 31.03.2020.
18:00
сала Дома културе

Свако вече пре одласка у кревет разведени Џиби прича приче својој сестричини и тако заједно путују у далеке светове. Све док једном далеки свет не дође код њих.

21 мост (21 bridges) :: трилер, драма21 мост (21 bridges) :: трилер, драма
25.03.2020.
20:00
сала Дома културе

Амерички глумац Чедвик Боузмен, најпознатији по улогама у блокбастерима "Осветници" и "Црни пантер", у овом напетом трилеру глуми полицајца који трага за убицама својих колега. Редитељ филма је Брајан Кирк, најпознатији по серијалу "Игра престола". Радња је смештена на Менхетн, након пљачке која је кренула у погрешном смеру и иза себе оставила осам мртвих полицајаца њујоршке полиције. Када се потрага појача, предузимају се екстремне мере како би се убицама спречило да побегну с Менхетна, будући да власти затварају 21 мост како би спречили било какав улазак или излазак с острва.

Мутне воде (Dark waters) :: драмаМутне воде (Dark waters) :: драма
25.03.2020.
18:00
сала Дома културе

Велика глумачка имена у филму заснованом на истинитој причи о борби мале заједнице против великог загађивача околине, једне од најмоћнијих корпорација на свету. Роберт Било је угледни корпоративни адвокат који је читаву своју каријеру посветио заступању великих компанија хемијске индустрије. Једног дана му у канцеларију долази човек тврдећи да је читав један град загађен хемијским нуспродуктима који погубно делују на животиње и људе. Роберт одлази у малени град да истражи ситуацију и схвата последице које хемијска индустрија оставља на људе и околину, као и чињеницу да су сви извештаји хемијских компанија, његових дотадашњих клијената, лажирани. Роберт из позиције инсајдера, подиже тужбу против једне од највећих америчких компанија како би доказао да су прикрили информације о тровању питке воде већ 40 година. Како би открио тајне моћника, Роберт креће у правну битку за спас људи и околине и сам против свих покушава да докаже истину.

Крвопролиће (Bloodshot) :: акција, драма, фантазијаКрвопролиће (Bloodshot) :: акција, драма, фантазија
24.03.2020.
20:00
сала Дома културе

Филм Bloodshot прати Реја Герисона, погинулог војника ког је корпорација за производњу оружја "Rising Spirit Technologies", уз помоћ посебне нанотехнологије, успела да врати из мртвих. Са армијом нанотехнологије у својим венама он постаје незаустављива сила, јачи него икада и поседује могућност самоизлечења. Нове способности, међутим, имају своју цену…

Тихо место (A quiet place)Тихо место (A quiet place)
23.03.2020.
20:00
сала Дома културе

Након смртоносних догађаја који су се одиграли, породица Абот принуђена је да се суочи са страхотама спољашњег света, док њени чланови настављају борбу за опстанак у тишини. Присиљени да се упусте у непознато, брзо схватају да створења која их лове уколико испусте звук нису једина претња која вреба.

Тролови светска турнеја (Trolls world tour) :: анимирани, комедијаТролови светска турнеја (Trolls world tour) :: анимирани, комедија
23. и 24.03.2020.
18:00
сала Дома културе

У авантури која ће их одвести далеко изван граница познатог, Мака и Закерало ће открити да су они само једно од шест различитих троловских племена, које живи у једној од шест различитих територија и посвећени једном од шест музичких праваца: фанку, року, кантри музици, техно музици, класичној и поп року. Тако да ће њихов свет постати много већи и много, много бучнији.

К'о шеф (Like a boss)К'о шеф (Like a boss)
18.03.2020.
18:00
сала Дома културе

Најбоље пријатељице Миа и Мел уживају у животу, водећи њихову козметичку компанију, које су створиле од нуле. Нажалост, западају у финансијске проблеме, када добијају више него примамљиву понуду од неприкосновеног мага козметичке индустрије, Клер Луне. Та понуда довешће у питање пријатељство које између Мие и Мел траје годинама.

Зов дивљине :: авантура, драмаЗов дивљине :: авантура, драма
17.03.2020.
18:00
сала Дома културе

Од студија 20th Century Fox стиже прича заснована на истоименом роману Зов дивљине у којој упознајемо Бака, пса великог срца чији се, до скоро савршени живот, окреће наглавачке. Одједном га селе из свог дома у Калифорнији и одводе у егзотичне дивљине Аљаске у време Златне грознице с краја 19. века.<бр />Као новајлија запослен у екипи паса који вуку санке за достављање поште, а касније и вођа тима, Бак доживљава авантуру живота и коначно проналази свој мир када постаје сам свој газда. ЗОВ ДИВЉИНЕ користи врхунске визуелне ефекте и технологију анимације како би животиње у филму учиниле потпуно реалистичним и емоционално аутентичним ликовима.

Хотел Београд :: романтични/љубавни, комедијаХотел Београд :: романтични/љубавни, комедија
16, 17. и 18.03.2020.
20:00
сала Дома културе

Павле је богати наследник и власник престижног хотела Београд, познат по својим бурним изласцима и раскалашном начину живота. Када се у тај свет умешају београдска мафија, луда невеста, стара љубав и необична фамилија, његов лагодан живот се претвара у авантуру где је све могуће.

Патролне шапе 2 - припрема, позор, спасавај :: анимирани, авантураПатролне шапе 2 - припрема, позор, спасавај :: анимирани, авантура
16.03.2020.
18:00
сала Дома културе

Било да спасавају параду балона од пропасти, избављају истраживаче из џиновске паукове мреже или се упуштају у ауто трку са злом градоначелниковом рођаком, куце су увек на висини задатка. Када ветар одува балоне са параде, истраживачи се изгубе и градоначелник и његова рођака киднапују све возаче који учествују на трци, наши хероји без страха крећу у подухвате пуне како би сачували цео Залив авантура и притекли у помоћ свима којима је потребна.

Мој јутарњи смех :: драмаМој јутарњи смех :: драма
11.03.2020.
18:00
сала Дома културе

Победник Фестивала ауторског филма, по многима најбољи домаћи филм у протеклој години. у филму је једну од својих последњих улога одиграо Небојша Глоговац. Филм је досад описан разним речима – као ретко добро упаковано филмско дело, несвојствено нашој кинематографији, наследник црног таласа, драма која ће вас насмејати или комедија која ће вас расплакати. "Мој јутарњи смех" је прича о закаснелом одрастању тридесетогодишњака Дејана који коначно губи невиност. Све то, у ширем смислу, говори о једној генерацији која је одрастала "под стакленим звоном" и чији су родитељи покушавали да сачувају децу од сурове реалности. Сада, када су родитељи изгубили достојанство и снагу и када су породице почеле да се урушавају, њихова деца, већ одрасли људи, коначно морају да преузму одговорност и суоче се са животом.

Наша љубав (Ordinary love) :: романтична драмаНаша љубав (Ordinary love) :: романтична драма
11.03.2020.
20:00
сала Дома културе

Џоан и Том су у браку годинама. У њиховој вези осећа се лакоћа која настаје из живота који су провели заједно и велике љубави која се огледа у нежности и хумору који деле. Када Џоани открију рак дојке, ток њеног лечења почиње да баца сенку на њихову везу, пошто почињу да се суочавају са изазовима који претећи стоје пред њима и показују у шта би живот могао да се претвори уколико би се некоме од њих нешто догодило.

Невидљиви човек (The invisible man) :: трилер, хорорНевидљиви човек (The invisible man) :: трилер, хорор
10.03.2020.
20:00
сала Дома културе

Добитница награде Еми, Елизабет Мос, у главној је улози у застрашујућој модерној причи инспирисаној класичним монструозним ликом. Заробљена у насилној вези са богатим и бриљантним научником који је контролише, Сесилија Кес бежи у глуву ноћ како би се сакрила. У томе јој помаже сестра, пријатељ из детињства и његова ћерка тинејџерка. Сесилија добија вест о самоубиству бившег дечка који је злостављао и схвата да јој је оставио огромну количину свог богатства, али почиње да сумња да је његова смрт превара. Низ језивих случајности постаје смртоносан и претећи за људе које она воли. Сесилија ће очајнички покушати да докаже да је прогања неко кога нико не може да види.

Ричард Џуел (Richard Jewell) :: драмаРичард Џуел (Richard Jewell) :: драма
09.03.2020.
20:00
сала Дома културе

Нови филм легендарног Клинта Иствуда – истинита прича о хероју и невином човеку којем су медији лажним оптужбама потпуно уништили живот. Ричард Џуел, херојски је спасао хиљаде живота од бомбашког напада на Олимпијским играма 1996. године. Неколико дана касније локални дневни лист је објавио текст под насловом: FBI сумња да је бомбу поставио херој заштитник. Ствари су тада почеле да се одвијају невероватном брзином, тако да је CNN прочитао цели чланак на телевизији, а стручњаци су навалили да проучавају Џуела, са закључком да он заиста одговара психолошком профилу терористе који се тражи. Џуел се за то време повукао у кућу своје мајке коју су медији опседали попут лешинара. Ричард Џуел је ослобођен свих сумњи, али тек након што су му медији и FBI дословце уништили живот.

Напред (Onward) :: анимирани, комедија, авантураНапред (Onward) :: анимирани, комедија, авантура
09. и 10.03.2020.
18:00
сала Дома културе

Смештен у свет фантазије, филм НАПРЕД прати два брата вилењака, тинејџера, који се упуштају у авантуру како би открили да ли и даље постоји магија.

Лед 2 :: драма, романтични/љубавниЛед 2 :: драма, романтични/љубавни
04.03.2020.
20:00
сала Дома културе

Шта се тачно дешава у оном делу бајки након венчања принца и принцезе када кажу „живели су срећно до краја живота“?
Захваљујући искреној љубави хокејаша Саше, првакиња у уметничком клизању Нађа успела је да устане из инвалидских колица и поново заплеше најлепшу игру на леду. Деловало је да ће наставити тамо где је стала у освајању титуле најбоље играчице Русије, али је жеља да се уда за Сашу и роди му дете била већа. Међутим, не и од цене коју ће због остваривања тог сна морати да плати. После немилог догађаја, који ће заувек променити животе младог брачног пара, чини се да је немогуће поново рачунати на срећан крај. Али, уколико поверујете у то, онда не познајете довољно добро ову ледену бајку...

Груди :: драмаГруди :: драма
03.03.2020.
20:00
сала Дома културе

Радња филма смештена је у Никшићу. Ликови су припадници средње класе, интелектуалци, неостварени и шармантни антијунаци, родитељи и они који покушавају да се остваре као родитељи.
Једна од кључних тема је борба против канцера дојке. Тема приче је генерацијско, гимназијско пријатељство, а драмски разлог болест, тако да се скреће пажња на врлине и мане савременог друштва: темпо живота, трка за афирмисањем, опстанак, пријатељство, подршка, генерацијски сукоб и жеља за бољим животом.

Ема :: комедија, драма, романтични/љубавниЕма :: комедија, драма, романтични/љубавни
03.03.2020.
18:00
сала Дома културе

Омиљена комедија Џејн Остин о потрази за својим савршеним паром и срећом до краја живота, стиже нам у новој, предивној филмској адаптацији.
Лепа, паметна и богата, Ема Вудхаус, је као немирна матица за мали успавани град у коме живи. Ово је блистава сатира друштва и одрастања, у којој Ема мора проћи кроз доношење погрешних одлука у избору удварача, како би пронашла љубав која је одувек била ту.

Пратите нас

Репертоар

Позоришне представе

Центар за културу сарађује са професионалним и аматерским позориштима, позоришним трупама, уметничким организацијама из земље и иностранства...

Изложбе

Програм изложби, затим презентације и уметничке перформансе осмишљавају уредници програма и сарадници наше установе.

Промоције књига

Књижевни програм се одвија у блиској сарадњи са стручним уредницима и са највећим издавачима којима нудимо место за промоцију њихових издања.

Филмови

У биоскопу Трстеник можете погледати најновије пројекције свих жанрова у 3Д технологији као и на класичном 35 мм филмском пројектору.

Концерти

Музички програм је веома разноврстан – од концерата класичне музике, етно музике, наступа КУД-ова, до рок-блуз и џез свирки, уз наступе најпознатијих музичара.

Гостовања наших програма

Наши програми (изложбе и позоришне представе) гостују широм Србије и региона...

Остало

Едукативни програм, радионице, предавања...

© Народни универзитет Трстеник. Сва права задржана. • Web by Agencija Kraguljac