Репертоар - Филмови

Пад :: трилерПад :: трилер
12.10.2022.
20:00
сала Дома културе

За најбоље другарице Беки и Хантер, живот се своди на савладавање страхова и померање граница. Али након што се попну 2000 стопа до врха удаљеног, напуштеног радио торња, остају насукане без икакве могућности повратка на земљу. Сада ће њихове стручне вештине пењања бити стављене на крајњи тест док се очајнички боре да преживе недостатак залиха и висине које изазивају вртоглавицу у овом адреналинском трилеру.

Траг дивљачи :: драма, трилерТраг дивљачи :: драма, трилер
10. и 11.10.2022.
20:00
сала Дома културе

Перспективни новинар у комунистичкој Југославији 1979. године истражује свирепо политичко убиство у малом руралном месту, само да би се нашао уплетен у мрачну породичну драму препуну скривених тајни кроз вековну традицију насиља.

Шапе гнева - Легенда о Хенку :: анимираниШапе гнева - Легенда о Хенку :: анимирани
10, 11. и 12.10.2022.
18:00
сала Дома културе

Хенк, љупки пас који машта о томе да постане самурај, креће на путовање, у потрагу за својом судбином. На његову несрећу, оно што ће пронаћи је чудан и негостољубив град Какамучо, у коме он болно штрчи, јер је он пас, а сви остали су… мачке! А као што сви знамо мачке стварно, али СТВАРНО не воле псе. Очајнички желећи да се додвори суграђанима, Хенк несвесно постаје део плана подлог, нарцисоидног Ика Чуа, који жели да уништи све становнике Какамучоа. Али једна мала препрека налази се на путу Икиној владавини светом (ок, владавини у Какамучоу), а његов зли план је да превари Хенка да му помогне, и заувек протера становнике. Али тада се појављују Џимбо, некада моћни самурај и Емико, жестоко маче које дели Хенкове снове. Заједно, овај чудни трио креће на путовање које ће им помоћи да превазиђу предрасуде и науче право значење пријатељства.

Карта за рај :: романтична комедијаКарта за рај :: романтична комедија
04.10.2022.
20:00
сала Дома културе

Добитници Оскара Џорџ Клуни и Џулија Робертс поново се удружују на великом платну као бивши партнери који се налазе на заједничкој мисији да спрече своју заљубљену ћерку да не направи исту грешку коју су и они сами некада направили. Студији Working Title, Smokehouse Pictures и Red Om Films, представљају нам филм КАРТА ЗА РАЈ, романтичну комедију о слатком изненађењу које доноси друга шанса.

Осмех :: хорорОсмех :: хорор
03.10.2022.
20:00
сала Дома културе

Након што је била сведок бизарног, трауматичног догађаја у који је био умешан и један пацијент, докторка Роуз Котер почиње да осећа застрашујуће појаве које не може да објасни. Док незамисливи ужас полако обузима њен живот, Роуз мора да се суочи са својом проблематичном прошлошћу, како би преживела и побегла од своје застрашујуће, нове стварности.

Финикове авантуре :: анимираниФиникове авантуре :: анимирани
03. и 04.10.2022.
18:00
сала Дома културе

Не зна много људи да у свакој кући живе финици – крзнена створења која постоје међу људима како би се старала о чистоћи куће. Финик је млади припадник финика којег не занима одржавање чистоће, већ смишља начине како да прави смицалице другим финицима. Али све се мења када упознаје Кристин.

Ала је леп овај свет :: романтични/љубавни, комедијаАла је леп овај свет :: романтични/љубавни, комедија
27. и 28.09.2022.
20:00
сала Дома културе

Љубиша, добро надземаљско биће чији је задатак да споји људе у брачну заједницу, већ дуго је неуспешан у свом послу. Овог пута се зарекао да ће спојити Бату, неафирмисаног и исфрустрираног филмског редитеља и Уну Лазаревић, најпознатију ТВ водитељку и површну мега звезду, ауторку чувене, помодарске емисије ,,Шетња са лавом” . Љубиша ствара околности које би их сјединиле, те Уна интервјуише Бату у његовом стану. После напетог интервјуа, сукоба и разбукталих страсти, плин експлодира и стан одлети у ваздух. Њих двоје чудом преживе, но, страда Батина комшиница. Инспектор Тришић хапси Бату због нехотичног убиства и покушаја убиства Уне. Бата бива осуђен и доспева у затвор, где покушава да преживи и временом постаје “сурови” криминалац…

Аватар :: акција, авантураАватар :: акција, авантура
26.09.2022.
20:00
сала Дома културе

Поновно биоскопско приказивање чувеног филма Џејмса Камерона из 2009. године у 4К резолуцији и HDR звуком. Најуспешнији филм свих времена о маринцу, параплегичару који је послат на планету Пандору 2154. године у потрази за вредним рудама, како је на планети проводио више времена у њему је почела да се води борба између наређења која мора да извршава и бића која жели да сачува.

Пут око света за 80 дана :: анимираниПут око света за 80 дана :: анимирани
26, 27. и 28.09.2022.
18:00
сала Дома културе

Паспарту је млад и учени мармозет који сања да постане истраживач. Једног дана, он упознаје Филеја, непромишљеног и похлепног жабца, који жели да се опклади да ће опловити свет за 80 дана и зарадите 10 милиона шкољки у том процесу. Искористивши прилику коју чека цео свој живот, да истражује свет, Паспарту креће са својим новим пријатељем у луду и узбудљива авантуру пуну обрта и изненађења.

Три хиљаде година чежње :: драма, фантазија, романтичниТри хиљаде година чежње :: драма, фантазија, романтични
21.09.2022.
20:00
сала Дома културе

Усамљена научница, на путовању у Истанбул, открива Џина који јој нуди три жеље у замену за своју слободу.

Сироче - Прво убиство :: хорорСироче - Прво убиство :: хорор
20.09.2022.
20:00
сала Дома културе

Естерина застрашујућа сага се наставља у овом узбудљивом уводу у оригинални и шокантни хорор хит, СИРОЧЕ. Након што је организовала бриљантно бекство из естонске психијатријске установе, Естер путује у Америку имитирајући несталу ћерку богате породице. Ипак, долази до неочекиваног обрта који ствара сукоб са мајком, која ће по сваку цену да заштити своју породицу од „детета“ убице.

Позивница за пакао :: хорор, трилерПозивница за пакао :: хорор, трилер
19.09.2022.
20:00
сала Дома културе

Након мајчине смрти и без друге познате родбине, Еви (Натали Емануел) ради ДНК тест и открива давно изгубљеног рођака за којег никад није ни знала да га има. Позвана од стране новопронађене породице на раскошно венчање на сеоском подручју у Енглеској, одмах ју је завео привлачни аристократски домаћин. Но, убрзо је гурнута у ноћну мору преживљавања, јер открива изопачене тајне у историји своје породице и узнемирујуће намере иза њене грешне великодушности.

Кашеј - Крадљивац невести :: анимирани, авантура, комедијаКашеј - Крадљивац невести :: анимирани, авантура, комедија
15, 19, 20. и 21.09.2022.
18:00
сала Дома културе

Из неког разлога Кашеј, вечно млад и увек беспрекорно обучен, не може себи да нађе одговарајућу невесту већ три стотине година. Једног дана он постаје приморан, под претњом смрћу, да киднапује једну од првих лепотица Далеког краљевства, Варвару. Овде почињу његове невероватне авантуре испуњене изазовима.

Света Петка: Крст у пустињи :: биографски, драмаСвета Петка: Крст у пустињи :: биографски, драма
14. и 15.09.2022.
20:00
сала Дома културе

Филм је настао по истинитој причи и роману "Петкана" Љиљане Хабјановић Ђуровић.
Побожна девојка Параскева, напушта свој живот међу људима у граду Константинопољу и одлази у Јорданску пустињу где проводи наредних 40 година свог живота борећи се са искушењима, гресима и унутарњим демонима. Пратимо њен пут од обичне девојке до највољеније и најпоштованије Светитељке Православља. Бочна прича нам говори о две жене (арапкињи Зејнеби из бедуинског племена и Параскеви) које потичу из различитих културних, социјалних и верских средина, али деле исте људске емоције, вредности и стварају необично пријатељство својим чистим срцима. Током боравка у пустињи, Зејнеба је Параскевин једини пријатељ, али и огледало и одраз спољњег света који је Параскева напустила.
Ова прича нам говори како људи могу да победе своје слабости. Теме филма су универзална морална питања човечанства, што га чини актуелним и данас, било где на свету.

Ајкула људождер :: акција, трилер, хорорАјкула људождер :: акција, трилер, хорор
13.09.2022.
20:00
сала Дома културе

Након несреће током њиховог одмора на рајском острву, групу пријатеља уходи велика ајкула.

Брзина метка :: акција, трилерБрзина метка :: акција, трилер
12.09.2022.
20:00
сала Дома културе

У филму Брзина Метка Бред Пит се појављује као Бубамара - баксузни професионални убица одлучан да овог пута на мирнији начин обави свој посао будући да је превише претходних покушаја пошло по злу. Судбина, како то обично бива, има друге планове јер Бубамару најновија мисија доводи у сукоб са смртоносним противницима из целог света са којима има повезане и међусобно сукобљене циљеве и све то у најбржем возу на свету.

100% Вук :: анимирани100% Вук :: анимирани
12, 13. и 14.09.2022.
18:00
сала Дома културе

Ово је прича о 100% вуку Фредију, наследнику поносне породичне лозе вукодлака. Уверен да ће постати најстрашнији вукодлак икад, Фреди остаје у шоку када на свој 14. рођендан његова прва битка пође по злу, претварајући га у дивљу пудлицу. Старији чланови чопора спремају му изазов где Фреди мора да надвлада своју ружичасти и пахуљасти изглед, како би доказао да је још увек 100% вук.

Звер :: трилер, акцијаЗвер :: трилер, акција
07.09.2022.
20:00
сала Дома културе

Понекад је шуштање у жбуњу заиста чудовиште.
У новом, узнемирујућем трилеру Идрис Елба (Паклене улице- Хобс и Шо, Одред отписаних) глуми оца кога, заједно са његове две ћерке, прогони огромни лав одметник, у намери да докаже да у савани може бити само један предатор на врху ланца исхране.
Др Нејт Данијелс (Елба) који је недавно постао удовац, са ћеркама одлази на дуго планирано путовање у Јужну Африку, где је први пут срео своју жену, у резерват за дивљач којим управља Мартин Бетлс (серија Руска лутка, Грдана), стари породични пријатељ и биолог за дивље животиње. Али оно што почиње као путовање исцељења прераста у страшну борбу за опстанак када почне да их уходи лав, који је преживео напад крвожедних ловокрадица и због тога све људе види као непријатеље.

Место усијања :: трилерМесто усијања :: трилер
06.09.2022.
20:00
сала Дома културе

Бивши хакер је приморан да проваљује у банкарске институције на високом нивоу, док други човек мора да покуша да продре у зграду заробљену минама да би младића скинуо са вруће столице.

Афтер: После срећног краја :: романтична драмаАфтер: После срећног краја :: романтична драма
05.09.2022.
20:00
сала Дома културе

Велика завршница серијала о љубави и страсти двоје младих која не познаје границе, снимљеног према бестселеру списатељице Ане Тод који је проглашен глобалном сензацијом.
Док се појављује шокантна истина о породицама пара, двоје љубавника откривају да се не разликују толико једно од другог. Теса више није она слатка, једноставна, добра девојка каква је била када је упознала Хардина - као што је он окрутни, ћудљиви дечко у ког се она заљубила...

Пратите нас

Репертоар

Позоришне представе

Центар за културу сарађује са професионалним и аматерским позориштима, позоришним трупама, уметничким организацијама из земље и иностранства...

Изложбе

Програм изложби, затим презентације и уметничке перформансе осмишљавају уредници програма и сарадници наше установе.

Промоције књига

Књижевни програм се одвија у блиској сарадњи са стручним уредницима и са највећим издавачима којима нудимо место за промоцију њихових издања.

Филмови

У биоскопу Трстеник можете погледати најновије пројекције свих жанрова у 3Д технологији као и на класичном 35 мм филмском пројектору.

Концерти

Музички програм је веома разноврстан – од концерата класичне музике, етно музике, наступа КУД-ова, до рок-блуз и џез свирки, уз наступе најпознатијих музичара.

Гостовања наших програма

Наши програми (изложбе и позоришне представе) гостују широм Србије и региона...

Остало

Едукативни програм, радионице, предавања...

© Народни универзитет Трстеник. Сва права задржана. • Web by Agencija Kraguljac