Репертоар - Филмови

Истеривач ђавола - Верник :: хорорИстеривач ђавола - Верник :: хорор
11.10.2023.
20:00
сала Дома културе

Од када му је трудна супруга страдала у земљотресу на Хаитију пре 12 година, Виктор Филдинг (добитник Тонија и номинован за Оскара, Лесли Одом Џуниор) сам одгаја њихову ћерку Анџелу (Лидија Џует). Али, Анџела и њена другарица Кетрин (Оливија Маркум), нестају у шуми и враћају се после три дана, без икаквог сећања шта им се догодило. То покреће низ догађаја који ће приморати Виктора да се суочи са основним нивоом зла и да, у свом страху и очају, потражи једину живу особу која је, некада раније, сведочила нечему сличном, Крис Макнил.

Творац :: акцијаТворац :: акција
10.10.2023.
20:00
сала Дома културе

Педесет година у будућности, док су људи и вештачка интелигенција у рату, искусни ветеран америчке војске надајући се да ће након пет година раздвојености пронаћи своју жену, креће у смртоносну мисију, прелази непријатељску линију како би лоцирао творца напредне вештачке интелигенције за коју се верује да може постати коначна улазница ка доминацији у свету.

Што се боре мисли моје :: драма, историјскиШто се боре мисли моје :: драма, историјски
09.10.2023.
20:00
сала Дома културе

Филм прати последње дане српског кнеза Михаила Обреновића, заљубљеног човека који се бори са осећајем дужности према свом народу док се против њега кује кобна завера, која ће зауставити ослобађање балканских народа. Србија ће се још једном наћи на прекретници...

Патролне шапе - Моћни :: анимирани, породичниПатролне шапе - Моћни :: анимирани, породични
09, 10. и 11.10.2023.
18:00
сала Дома културе

“Патролне шапе” су шест херојских штенаца које предводи дечак Рајдер. Свака куца има свој таленат и моћ, Они заједно показују да ниједан посао није претежак, ниједно штене није премало и едукују све узрасте о грађанском понашању, друштвеним вештинама и решавању проблема.

3211 :: музички, биографски, трилер3211 :: музички, биографски, трилер
04.10.2023.
20:00
сала Дома културе

Филм “3211” је истинита прича о Стефану Ђурићу, успешном музичару који једног дана губи све и одлази у затвор где од његовог ранијег живота остају само његове песме. Ово је прича о правди, отуђености, препознавању животних приоритета, о животној снази која превазилази све препреке и жудњи за слободом која је изнад свега, али најпре се издваја по томе што Раста кроз ову ситуацију проживљава суочавање са властитим радом, својим песмама и начином на које оне обогаћују живот њихових слушалаца. Филм "3211" приказује једно трансформативно искуство које је динамично, трауматично и закључује се искупљењем и једном изоштреном сликом света.

Духови у Венецији :: крими, драмаДухови у Венецији :: крими, драма
03.10.2023.
20:00
сала Дома културе

Застрашујућа драма приказује повратак прослављеног детектива Херкула Поароа. У пензији, Поаро живи у самонаметнутој изолацији у најгламурознијем граду на свету и невољно присуствује сеансама у једној урушеној, уклетој палати. Када се догоди убиство једног од гостију, детектив бива увучен у злокобни свет сенки и тајни. Трилер заснован на књизи Агате Кристи „Забава у Ноћи вештица” режира добитник награде Оскара Кенет Бране који уједно тумачи главни лик Херкула Поаро.

Причај са мном :: хорорПричај са мном :: хорор
02.10.2023.
20:00
сала Дома културе

Група пријатеља сазнаје да може да призива духове уз помоћ балсамоване руке. Они су заокупљени новим узбуђењима, али све до оног тренутка када један од њих не оде предалеко и не ослободи застрашујуће натприродне силе.

Детектив Цврле и златна кошница :: анимираниДетектив Цврле и златна кошница :: анимирани
02, 03. и 04.10.2023.
18:00
сала Дома културе

У бајковитом градићу смјештеном између језера и шуме, Меденом брду, становници се припремају за свој омиљени празник – Дан града. Тога дана сви грађани Меденог брда имају прилику да се диве јединственој Златној кошници, заштитиници града. Према легенди, пронашли су га оснивачи Долине меда, а легенда каже да ће хиљаде недаћа задесити град ако Кошница нестане. Уочи празника, Кошница је покрадена! Све околности око нестанка Златне кошнице упућују да веверицу Цврлета, помоћника познате детективке ове Софије. Наши детективи ће разоткрити овај случај, пронаћи правог лопова и вратити не само Златну кошницу, већ и мир у долину.

Опатица из пакла (The Nun 2) :: хорорОпатица из пакла (The Nun 2) :: хорор
27.09.2023.
20:00
сала Дома културе

Наставак светског хита ОПАТИЦА ИЗ ПАКЛА прати сестру Ирене док се поновно суочава са демонском силом Валак.

Моја велика мрсна православна свадба 3 :: комедијаМоја велика мрсна православна свадба 3 :: комедија
26.09.2023.
20:00
сала Дома културе

Светски феномен МОЈА ВЕЛИКА МРСНА ПРАВОСЛАВНА СВАДБА, сценаристкиње и редитељке Ние Вардалос, поново долази у биоскопе, представљајући потпуно нову авантуру. Придружите се породици Портокалос на њиховом емотивном, урнебесном и пуном преокрета путовању у Грчку и породичном окупљању. Опа!

Звук слободе :: акцијаЗвук слободе :: акција
25.09.2023.
20:00
сала Дома културе

Sound of Freedom, филм чија се радња темељи на истинитој причи ужасне трговине дјецом, по гледаности је потукао рекорде у америчким биоскопима, оставивши иза себе друге блокбастере. Филм говори о истинитој животној причи Тимотија Баљларда, који је дао отказ на послу у америчком Министарству домовинске безбедности како би помогао да спаси животе деце жртава трговине људима у Колумбији. Продуцент је Едуардо Верастеги, који такође игра улогу у филму.

Велика авантура мачке Ру :: породични, драмаВелика авантура мачке Ру :: породични, драма
25, 26. и 27.09.2023.
18:00
сала Дома културе

Ру је живахно и радознало маче које открива живот на крововима Париза. Његова судбина се мења када га десетогодишња девојчица Клеманс усвоји и одведе у своју кућу, у срцу планине. То је почетак невероватне авантуре за Клеманс и Ру који одрастају заједно и прелазе пут до мистериозне Мадлен, живећи једну дивну причу која ће их заувек променити.

Афтер - Финале :: романтична драмаАфтер - Финале :: романтична драма
14. и 15.09.2023.
20:00
сала Дома културе

Велико финале љубавног серијала који је очарао милионе! Њихова веза заувек их је променила. Да ли је љубав нестала? Пети и посљедњи део светског феномена, открива како Теса и Хардин живе одвојене животе, након што је Хардин објавио своју књигу без њеног знања. Сам у Енглеској, Хардин се одаје алкохолу и другим штетним навикама. Да ствари буду још горе, има креативну блокаду и можда ће морати да поврати значајан успех који је добио за нову књигу ако је ускоро не заврши. Суочен са својим демонима, Хардин почиње схватати да је једини начин на који може кренути напред и добити нову шансу да поновно придобије Тесу, тај да исправи неправде учињене у прошлости. Од њиховог првог сусрета, Теси и Хардину живот се претворио у вртлог страсти, љубави и драматичних преокрета. Тврдоглаво су се борили за љубав, одбијајући послушати чак и најдобронамјерније савете, уверени да њихова љубав не зна за границе. Цена је, ипак, била велика.

Ричард рода 2 :: анимираниРичард рода 2 :: анимирани
14. и 15.09.2023.
18:00
сала Дома културе

Ричард, неустрашиви врабац ког је усвојила породица рода, зиму проводи уживајући на Великом језеру на северу Африке. Када схвати да он неће бити тај који ће предводити своје јато назад на север, одлучује да побегне и да лети сам. На свом путу, упознаће Самију и њено јато врабаца, које у заточеништву држе зли марабуи, којима управља похлепни паун Замано. Једина шанса да се врапци ослободе јесте да реше загонетку и пронађу Велики драгуљ, а то захтева тимски рад, поверење и пре свега спретност.

Дракула - Буђење зла :: хорорДракула - Буђење зла :: хорор
13.09.2023.
20:00
сала Дома културе

Застрашујућа адаптација једног језивог поглавља популарног хорор романа Брема Стокера “Дракула”, у режији Андреа Овредала. Застрашујућа прича о трговачком броду Деметер, који је унајмљен за пријевоз приватног терета - педесет неозначених дрвених сандука који плове до Лондона. На том путовању чудни догађаји задесе посаду која покушава преживети океанско путовање, сваке ноћи праћени немилосрдном присутношћу на броду. Када Деметер коначно стигне до обала Енглеске, то је угљенисана, напуштена олупина, а од посаде нема ни трага.

Поред тебе :: драма, трилерПоред тебе :: драма, трилер
11. и 12.09.2023.
20:00
сала Дома културе

Да би решила мистерију нестанка друга из разреда, таблоидна новинарка Ксенија ће морати да уђе у мутан свет криминала, естраде и политике, где бивши пријатељи из разреда одједном постају - осумњичени. Осумњичена постаје и Ксенија, кад полицијски инспектор Вук почиње своју истрагу о случају. Ксенија ће сад морати да бира између живота једине породице коју има, бака Вере и истине за којом трага.

Нинџа корњаче - Хаос :: анимирани, синхронизованоНинџа корњаче - Хаос :: анимирани, синхронизовано
11, 12. и 13.09.2023.
18:00
сала Дома културе

Засновано на Нинџа корњаче ликовима које су створили Петер Лаирд и Кевин Еастман. Након што су се годинама крили од људи, браћа Корњаче имају план да освоје срца Њујорчана и да, чинећи херојска дела, буду прихваћени као обични тинејџери. Њихова нова пријатељица Ејприл О’Нил им помаже да се изборе са мистериозним злочиначким удружењем, али убрзо ће имати пуне руке посла када војску мутаната пусте на њих.

Праведник 3 - Коначно поглавље :: акцијаПраведник 3 - Коначно поглавље :: акција
06.09.2023.
20:00
сала Дома културе

Након што је отишао у пензију као државни убица, Роберт Мекал (Дензел Вашингтон) покушава да пронађе утеху у проналаску правде за све потлачене. У завршном делу филма, Роберт се налази у јужној Италији где покушава да окрене леђа својој прошлости, али кад схвати да су људи с којима се тамо зближио под јармом локалног мафијаша Мекал зна шта он мора да учини по сваку цену - спријечити мафију и спасити своје пријатеље...

Плава буба :: акција, авантураПлава буба :: акција, авантура
05.09.2023.
20:00
сала Дома културе

„Плава Буба” је акциона, модерна прича која даје свеж, забаван поглед на жанр суперхероја у комбинацији одличног хумора, акције и емоција који се не смеју пропустити.
Ова епска авантура истражује како Хајми Рејес, обичан младић који је тек дипломирао на факултету, невољно одговара на позив тајанствене и моћне реликвије која заувек мења његову судбину. Он уз помоћ своје породице и изванредног технолошки напредног супер одела... открива да може спасити свет.

Мег 2 - Амбис :: акција, авантураМег2 - Амбис :: акција, авантура
04.09.2023.
20:00
сала Дома културе

Наставак филма из 2018. године. Џејсон Стејтам и његов тим враћају се у даље истраживање Маријанског рова где ће се суочити са новим, још већим застрашујућим створењима.
Зароните у неистражене воде са Џејсоном Стејтамом и глобалном акционом иконом Ву Јингом док воде одважни истраживачки тим ронилаца у највеће дубине океана. Њихово путовање убрзо постаје хаос када злонамерна рударска компанија запрети њиховој мисији и натера их на битку за преживљавање са високим улозима. Супротстављени џиновским морским псима мегалодонима с једне стране, и немилосрдним отимачима са друге, наши хероји морају надмудрити те окрутне предаторе у трци са временом.

Пратите нас

Репертоар

Позоришне представе

Центар за културу сарађује са професионалним и аматерским позориштима, позоришним трупама, уметничким организацијама из земље и иностранства...

Изложбе

Програм изложби, затим презентације и уметничке перформансе осмишљавају уредници програма и сарадници наше установе.

Промоције књига

Књижевни програм се одвија у блиској сарадњи са стручним уредницима и са највећим издавачима којима нудимо место за промоцију њихових издања.

Филмови

У биоскопу Трстеник можете погледати најновије пројекције свих жанрова у 3Д технологији као и на класичном 35 мм филмском пројектору.

Концерти

Музички програм је веома разноврстан – од концерата класичне музике, етно музике, наступа КУД-ова, до рок-блуз и џез свирки, уз наступе најпознатијих музичара.

Гостовања наших програма

Наши програми (изложбе и позоришне представе) гостују широм Србије и региона...

Остало

Едукативни програм, радионице, предавања...

© Народни универзитет Трстеник. Сва права задржана. • Web by Agencija Kraguljac