Култура

Центар за културу

Центар за културу са значајним просторним капацитетом користи све своје потенцијале и предности и представља незаобилазно место у културном животу општине Трстеник. Својим програмима окренут је промоцији културе и уметности, у сарадњи са локалним, националним и светским установама у култури, уметницима и уметничким групама како професионалцима тако и аматерима.

Биоскоп

Приказом различитих филмских жанрова биоскоп се труди да филмски програм буде што разноврснији, како би задовољио критеријуме посетилаца и њихова интересовања за одређени филмски жанр. На великом платну биоскопа могу се погледати филмови домаће и иностране производње.

Ликовни програм

Ликовни салон се континуирано, од самог почетка, активно бави савременом ликовном/визуелном уметношћу кроз изложбену и издавачку делатност.

Аматерско стваралаштво

Поред културно – уметничких друштава, Народни универзитет сарађује и са великим бројем удружења и органицација које се у оквиру аматеризма баве културом. Међу њима су удружења певача, сликара, песника, писаца, глумаца...

Аматерско позориште

Аматерско позориште игра велики број домаћих и страних класика, као и представе модерног сензибилитета које су освојиле запажене награде.

Књижевни и трибински програм

Књижевни програм се одвија у блиској сарадњи са стручним уредницима и са највећим издавачима којима можемо понудити савремен простор за промоцију њихових издања.

Манифестације

Јефимијини дани, Општинско такмичење рецитатора, Октобарске свечаности, Културно лето за младе...

Пројекти

Народни универзитет реализује бројне пројекте из области културе и образовања како би кроз своје активности омогућио културни и друштвени напредак локалне заједнице, па и шире.

Остали програми

Наша установа у расположивим просторима организује разне трибине, предавања, промоције и скупове.

Пратите нас

Репертоар

Позоришне представе

Центар за културу сарађује са професионалним и аматерским позориштима, позоришним трупама, уметничким организацијама из земље и иностранства...

Изложбе

Програм изложби, затим презентације и уметничке перформансе осмишљавају уредници програма и сарадници наше установе.

Промоције књига

Књижевни програм се одвија у блиској сарадњи са стручним уредницима и са највећим издавачима којима нудимо место за промоцију њихових издања.

Филмови

У биоскопу Трстеник можете погледати најновије пројекције свих жанрова у 3Д технологији као и на класичном 35 мм филмском пројектору.

Концерти

Музички програм је веома разноврстан – од концерата класичне музике, етно музике, наступа КУД-ова, до рок-блуз и џез свирки, уз наступе најпознатијих музичара.

Гостовања наших програма

Наши програми (изложбе и позоришне представе) гостују широм Србије и региона...

Остало

Едукативни програм, радионице, предавања...

© Народни универзитет Трстеник. Сва права задржана. • Web by Agencija Kraguljac