Историјска збирка

Историјска збирка

Историјска збирка кроз велики број фотографија, писама, важних историјских докумената, диплома, оружја и ордења, застава и личних предмета угледних Трстеничана, сведочи о богатој историји наше вароши и њеним знаменитим људима. Међу занимљивим експонатима треба поменути: средњовековни мач, турску сабљу и сабљу из Првог светског рата, пушку М-1871, трговачку касу из прве половине двадесетог века, женску торбицу од алпака сребра, Заставу Друштва за телесно васпитање „Партизан“, грађански салон породице Симић. У збирци фотографија се посебно истиче колекција фотографија Стевана Крагујевића једног од најзаначајнијих југословенских и српских фотоуметника и акредитованог фотографа Јосипа Броза Тита.

Пратите нас

Репертоар

Позоришне представе

Центар за културу сарађује са професионалним и аматерским позориштима, позоришним трупама, уметничким организацијама из земље и иностранства...

Изложбе

Програм изложби, затим презентације и уметничке перформансе осмишљавају уредници програма и сарадници наше установе.

Промоције књига

Књижевни програм се одвија у блиској сарадњи са стручним уредницима и са највећим издавачима којима нудимо место за промоцију њихових издања.

Филмови

У биоскопу Трстеник можете погледати најновије пројекције свих жанрова у 3Д технологији као и на класичном 35 мм филмском пројектору.

Концерти

Музички програм је веома разноврстан – од концерата класичне музике, етно музике, наступа КУД-ова, до рок-блуз и џез свирки, уз наступе најпознатијих музичара.

Гостовања наших програма

Наши програми (изложбе и позоришне представе) гостују широм Србије и региона...

Остало

Едукативни програм, радионице, предавања...

© Народни универзитет Трстеник. Сва права задржана. • Web by Agencija Kraguljac