Природњачка збирка

Природњачка збирка

Природњачка збирка представља спону између заштите природе и музејске делатности. Прикупљени природњачки материјал служи као основа за сагледавање природних вредности трстеничке општине и указује на потребу очувања и заштите природе. Природњачка збирка прикупља и чува разноврсне експонате: геолошко-палеонтолошке (фосил амонита), териолошке (зуб рунастог мамута - Mammuthus primigenius), палеозоолошке (коштани материјал из винчанског периода) и орнитолошке (препарати птица које настањују трстенички крај).

Пратите нас

Репертоар

Позоришне представе

Центар за културу сарађује са професионалним и аматерским позориштима, позоришним трупама, уметничким организацијама из земље и иностранства...

Изложбе

Програм изложби, затим презентације и уметничке перформансе осмишљавају уредници програма и сарадници наше установе.

Промоције књига

Књижевни програм се одвија у блиској сарадњи са стручним уредницима и са највећим издавачима којима нудимо место за промоцију њихових издања.

Филмови

У биоскопу Трстеник можете погледати најновије пројекције свих жанрова у 3Д технологији као и на класичном 35 мм филмском пројектору.

Концерти

Музички програм је веома разноврстан – од концерата класичне музике, етно музике, наступа КУД-ова, до рок-блуз и џез свирки, уз наступе најпознатијих музичара.

Гостовања наших програма

Наши програми (изложбе и позоришне представе) гостују широм Србије и региона...

Остало

Едукативни програм, радионице, предавања...

© Народни универзитет Трстеник. Сва права задржана. • Web by Agencija Kraguljac