Поклон представа "Црвено и златно"

Поклон представа "Црвено и златно"
16.10.2023.
20:00
сала Дома културе
Гратис улазнице можете преузети на билетарници Дома културе од 11.10.2023.

Поводом октобарских свечаности Трстеника
Добродошли!
Дуо драма “Црвено и златно”, Божидара Кнежевића, у режији Ивице Видановића, у којој Јефимију игра Јелица Ковачевић, а Царицу Милицу Драгана Вујић.
Велика, значајна тема која обрађује време у Србији након Косовског боја, две жене које су саме понеле бол и мрак целе нације и идентитета на својим плећима, сачувале српски идентитет који извире са Косова и Метохије као "вечна зубља вечне помрачине" наше суштине постојања. Суштина комада пробада срца јер мотив ставља камење а тасови и бреме отежавају питање, да ли је веће бити мајка или мајка Србији? Комад се бави одговорностима и одлукама једног народа.
- Кад дође тешко време, онда и реч отежа – чак и она која је некад била лака и свакодневна или она обична и неважна, која се говори у ветар и која сутра неће значити ништа, одједном више није реч, већ млински камен. А кад су и обичне речи тешке као камење, онај ко изусти неки велику одлуку изустио је планину. А планине трају вековима. Женске планине су теже од мушких. И црвеније и златниjе - поручује Кнежевић.

Пратите нас

Репертоар

Позоришне представе

Центар за културу сарађује са професионалним и аматерским позориштима, позоришним трупама, уметничким организацијама из земље и иностранства...

Изложбе

Програм изложби, затим презентације и уметничке перформансе осмишљавају уредници програма и сарадници наше установе.

Промоције књига

Књижевни програм се одвија у блиској сарадњи са стручним уредницима и са највећим издавачима којима нудимо место за промоцију њихових издања.

Филмови

У биоскопу Трстеник можете погледати најновије пројекције свих жанрова у 3Д технологији као и на класичном 35 мм филмском пројектору.

Концерти

Музички програм је веома разноврстан – од концерата класичне музике, етно музике, наступа КУД-ова, до рок-блуз и џез свирки, уз наступе најпознатијих музичара.

Гостовања наших програма

Наши програми (изложбе и позоришне представе) гостују широм Србије и региона...

Остало

Едукативни програм, радионице, предавања...

© Народни универзитет Трстеник. Сва права задржана. • Web by Agencija Kraguljac