Немачки језик

 

Народни универзитет је препознатљив по квалитету учења немачког језика а посебно у претходних седам година имамо значајне резултате које су показали наши полазници. Резултате су препознали и у немачком институту ГЕТЕ и аустријском Österreich. Немачки језик је један од три светска језика која се највише уче у свету а говори га око 130 милиона људи у 39 држава. Стандардни немачки језик се назива Hochdeutsch (Хохдојч) и у овом језику постоји доста речи које су идентичне или сличне речима у енглеском.

ОРГАНИЗАЦИЈА КУРСЕВА

Курсеви овог језика се организују у мањим групама, које броје најчешће од 5 до 12 полазника а настава се одвија два пута у току једне недеље, у трајању од 90 минута, односно два школска часа а укупно 70-80 часова а по потреби је могуће повећати број часова у складу са потребама и знањем полазника.

Укупно време трајања курса је од 3 до 6 месеци а све у зависности од интезитета учења. Метод рада је брижљиво осмишљен конверзацијски метод са применом индивидуалног приступа у раду са свим полазницима. Креирањем реалних околности у учионици, стварамо услове да језик усвајате на потпуно спонтан и природан начин, а кроз константну интеракцију и комуникацију искључиво на немачком језику, у потпуно динамичном окружењу, што даје брзе и конкретне резултате а чија је примењивост више него приметна у изузетно кратким временским роковима.

УБРЗАНИ КУРСЕВИ

Уколико полазници захтевају организујемо и убрзано учење (једномесечни, двомесечни).

СПЕЦИЈАЛИЗОВАНИ КУРСЕВИ

За медицинско особље, за машинску, електро, грађевинску и друге струке организујемо у оквиру нивоа А2 И Б1 или посебно учење стручних речи и израза.

Упис кандидата се врши свакодневно а група се формира када се пријави минимум 8 полазника тако да се у континуитету реализују сви нивои курса током целе године с тим да је највећи број група основног нивоа А1.

Настава се реализује по уџбеницима Института за стране језике у Београду као и других издавача а све у складу са захтевима европског стандарда ЦЕРФ и међународно признатом ГЕТЕ институту.

Уколико полазник није почетник обавезно се проверава ниво претходно стеченог знања (ПЛАЦЕМЕНТ ТЕСТ).

 

Пратите нас

Репертоар

Позоришне представе

Центар за културу сарађује са професионалним и аматерским позориштима, позоришним трупама, уметничким организацијама из земље и иностранства...

Изложбе

Програм изложби, затим презентације и уметничке перформансе осмишљавају уредници програма и сарадници наше установе.

Промоције књига

Књижевни програм се одвија у блиској сарадњи са стручним уредницима и са највећим издавачима којима нудимо место за промоцију њихових издања.

Филмови

У биоскопу Трстеник можете погледати најновије пројекције свих жанрова у 3Д технологији као и на класичном 35 мм филмском пројектору.

Концерти

Музички програм је веома разноврстан – од концерата класичне музике, етно музике, наступа КУД-ова, до рок-блуз и џез свирки, уз наступе најпознатијих музичара.

Гостовања наших програма

Наши програми (изложбе и позоришне представе) гостују широм Србије и региона...

Остало

Едукативни програм, радионице, предавања...

© Народни универзитет Трстеник. Сва права задржана. • Web by Agencija Kraguljac